Groepen

Sparta stelt veel diverse groepen ter beschikking. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

AGD – AGH

Last modified on 2010-06-02 15:50:59 GMT. 0 comments. Top.

AGD - Turnkring Sparta

AGD - Turnkring Sparta

Uit alle turngroepen wordt een selectie gemaakt van de beste meisjes en jongens. Zij komen terecht in de afdeling Artistieke Gymnastiek Dames of Heren.Hier worden zij voorbereid op kampioenschappen. Een training zal hier meer rekening houden met de afwerking en perfecte vervolmaking van de verscheidene bewegingen. Elke les bestaat uit een grondige opwarming, oefeningen op kracht en lenigheid en vaak een laatste stukje conditietraining.

Leiding AGD:
- Martine Versyck
-Anne marie Mariën
-Britt Baudart

Leiding AGH:
- André Versyck


Dames

Last modified on 2010-06-02 15:51:49 GMT. 0 comments. Top.

Dames - Turnkring Sparta

Dames - Turnkring Sparta

Dat Sparta voor jong èn oud is, dat bewijzen de volgende groepen weer jaar na jaar. Om ervoor te zorgen dat onze spieren en botten sterk blijven en dat we onze coördinatie en conditie op pijl houden, zijn er twee dames afdelingen.

In de Dames- groep zijn vrouwen van 30 tot 40 welkom om zo week na week een natuurlijke soepelheid, een gezond spierenstelsel en een frisse vitaliteit op te bouwen en te onderhouden.

De Dames 50+ bieden dames die ouder zijn dan 50 jaar de kans om op een ontspannen wijze hun lichaam te onderhouden. Elke week zorgen zij ervoor dat door enkele stretch-oefeningen hun spieren lenig en rekbaar blijven. Dit zorgt voor een betere bloedsomloop en maakt de kans op spierblessures kleiner.

Leiding dames:
-Rita Dekoning

Leiding Dames 50+:
-Martha De weerdt


Jazz B

Last modified on 2010-06-02 15:52:39 GMT. 0 comments. Top.

Jazz B - Turnkring Sparta

Jazz B - Turnkring Sparta

Eens onze dansers in Jazz B komen, trainen ze nog harder, nu twee uur en half in de week.

Ze leren dan ook nog een hele hoop bij zoals dubbele pirouetten en alle mogelijke sprongen. De juiste danshouding, een afgewerkte techniek en dansbeleving & -expressie vormen in deze groep belangrijke peilers waarop steeds verder wordt gebouwd.
Het samen dansen in groep en het samen naar wedstrijden en optredens toeleven maakt dat deze groep een toffe mengeling is van tienermeisjes die steeds hun dansgrenzen willen en kunnen verleggen om zo verder te kunnen groeien naar jazz A.

Leiding:
- Ann Lemmens
- Dounia El Yazidi


Kleuters

Last modified on 2010-06-02 15:53:32 GMT. 0 comments. Top.

Kleuters - Turnkring Sparta

Kleuters - Turnkring Sparta

De allerkleinste meisjes en jongens van onze turnkring komen elke woensdagnamiddag naar onze sportzaal om samen te bewegen.

Hier zorgt de leiding voor de ontwikkeling van hun grove motoriek, door toffe en leuke bewegingen aan te leren op een leuk muziekje.

Grove motoriek is een onmisbaar aspect in ons dagelijks leven en het is de belangrijkste basis voor onze fijne motoriek. Het is dus uitermate belangrijk dat dit goed ontwikkeld wordt en daar willen wij graag  een handje bij toesteken.

Leiding:
- Martine Versyck
- Nadia Versyck
- Uschi Marchandise


Senioren

Last modified on 2010-06-02 15:54:18 GMT. 0 comments. Top.

Senioren - Turnkring Sparta

Senioren - Turnkring Sparta

Natuurlijk kan er ook geen afdeling voor de heren ontbreken. Ook hier draaien de turnstonden vooral uit stretch-oefeningen en coördinatie-oefeningen.

De combinaties van verschillende bewegingen lijken misschien zeer evident, maar u zal merken indien u zelf eens een poging waagt dat de combinaties allesbehalve vanzelfsprekend zijn. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ dit streven zowel Dames als Heren na tijdens hun lesuren.

Leiding:
- André Versyck


Turners

Last modified on 2010-06-02 15:55:07 GMT. 0 comments. Top.

Turners - Turnkring Sparta

Turners - Turnkring Sparta

Onze oudste jongens trainen ook twee keer per week. Tijdens deze lessen krijgen ze een uitbreiding op de basisvaardigeheden aangeleerd. Ze streven naar het perfectioneren van hun techniek en het verder uitwerken van kracht, afwerking en uithouding.

Leiding:
- André Versyck
- Bob Bervoets


Turnsters

Last modified on 2010-06-02 15:55:45 GMT. 0 comments. Top.

Turnsters - Turnkring Sparta

Turnsters - Turnkring Sparta

Iedereen, ouder dan 15 jaar, kan hier komen turnen.

Het is een heel enthousiaste groep jongeren, die werken op het behouden van kracht, lenigheid en coördinatie.

Door twee keer per week te komen trainen, wordt de conditie van deze personen op peil gehouden en zorgen we ervoor dat er niets verloren gaat.

Leiding:
- Tanja Carmoy
- Bob Bervoets


Voorbereiding

Last modified on 2010-06-02 15:56:17 GMT. 0 comments. Top.

Voorbereiding - Turnkring Sparta

Voorbereiding - Turnkring Sparta

Ook hier gaat men veel aandacht besteden aan de verdere ontwikkeling van hun motoriek. Hier leren onze meisjes en jongens van 6 jaar ook de basisbewegingen van het turnen.

Ze starten met koprollen en leren springen op een trampoline of springplank. Stap voor stap werken ze speels aan hun lichaamsbouw, aan hun spierkracht en zo ook aan hun zelfvertrouwen.

Samen vormen de Kleuters en de Voorbereiding een gezonde basis om verder te groeien in de andere turn- en dansgroepen die Sparta aanbiedt.

Leiding:
- Nadia Versyck
- Martine Versyck
- Uschi Marchandise


Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook